WSV Giesbeek start met kennismakingscursus wedstrijdzeilen

Op zondag 7 april start WSV Giesbeek met een kennismakingscursus wedstrijdzeilen voor iedereen met zeilervaring en die 16 jaar of ouder is. De cursus bestaat uit een gehele dag op 7 april en een middag op 12 mei.

De cursus is bedoeld voor mensen die al wel kunnen zeilen maar nog nooit aan een zeilwedstrijd hebben deelgenomen. Aan bod komen zaken als de regels van het wedstrijdzeilen, de techniek en de tactiek van deze mooie sport. De cursus wordt gegeven door drie zeer ervaren wedstrijdzeilers. De deelnemers gaan onder begeleiding het water op in Valk-boten van de vereniging.

“Om de een of andere reden denken zeilers vaak dat wedstrijdzeilen heel moeilijk is, terwijl het eigenlijk niets meer is dan zeilen om boeien”, legt cursusleider Marc Dieben uit. “We willen mensen de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze tak van de zeilsport. Wedstrijdzeilen is niet moeilijk, alleen een wedstrijd winnen is weer iets anders.”

Op 7 april start de cursus om 9.30 uur bij WSV Giesbeek (Havenweg 4, Giesbeek). De kosten bedragen € 40,00 per persoon voor niet-leden en € 20,00 voor leden van WSV Giesbeek. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Marc Dieben via marc.dieben@wsvgiesbeek.nl. Wees er snel bij, er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar.

mei 10, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *