Zwerfvuil opruimen met HSV Ons Genoegen Giesbeek

Op zaterdag 21 maart 2020 staat de Landelijke Zwerfvuildag op het programma. Het thema ‘Nederland schoon’ spreekt voor zich en staat bij onze hengelsportvereniging hoog in het vaandel. Evenals andere jaren zal de vereniging die dag in actie komen om op zoveel mogelijk plekken in en rond Giesbeek zwerfvuil op te ruimen. HSV Ons Genoegen Giesbeek roept vrijwilligers op om mee te komen helpen.

Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog. En hoewel de gemeente er veel aan doet om de openbare ruimte zo schoon mogelijk te houden, voorkomt dat niet dat er toch veel troep ligt op straat, in bermen en sloten. Als op plaatsen eenmaal troep ligt is de ervaring dat men zich nog minder geremd voelt om er rommel bij te gooien, waardoor vervuilde plekken alleen nog maar viezer worden. 

Ons Genoegen is van mening dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte maar dat dit zeker ook een verantwoordelijkheid is van de inwoners zelf. 

De landelijke zwerfvuildag beschouwt Ons Genoegen als een uniek moment om de krachten te bundelen en met zoveel mogelijk mensen op pad te gaan om de eigen woonomgeving op te ruimen. 
Het streven is om met vrijwilligers in Giesbeek aan de slag te gaan opdat onze leefomgeving aantoonbaar schoner wordt. 

Ons Genoegen hoopt op hulp van individuele vrijwilligers maar ook van verenigingen, scholen of teams omdat natuurlijk geldt: hoe groter de deelname, hoe beter het resultaat! 

Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en het was een leuke en dankbare klus. Je bent lekker buiten aan het werk en met een paar uurtjes inzet kun je al heel veel bereiken. 

Bovendien krijg je heel veel positieve reacties van de mensen op straat!
De gemeente zal materiaal beschikbaar stellen en aan het eind van de actie het ingezamelde zwerfvuil komen ophalen. Voelt u zich geroepen om mee te doen om uw eigen wijk of buurt te ontdoen van zwerfvuil? 

Meldt u zich dan voor 18 maart aan bij Harry Knuman via mail of telefoon: h.knuman@upcmail.nl of 06 5241 2631. 

We verzamelen zaterdag 21 maart 2020 08.30 uur bij het clubgebouw van HSV Ons Genoegen Landaansestraat 6b Giesbeek en stoppen ca 12.00 uur.

maart 12, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *