Giesbeek Vogelvlucht – Wadi Bingo

Op een zonnige zaterdag tijdens een corona – proof borrel tussen twee buren op de Watersalamander in Giesbeek ontstond een leuk idee.

“Wat hebben we het toch goed hè – dat we met dit mooie weer in ieder geval nog lekker naar buiten kunnen?” Ze realiseren zich daarmee ook dat de buren in het vogelvlucht (het senioren appartementen complex grenzend aan de Wadi) veel meer binnen moeten blijven gezien het gros van de bewoners in de zogenaamde risico groep valt.

Op Dumpert kwam een filmpje voorbij waarbij een spontane balkon bingo ontstaan was. … “Zullen we dat hier ook doen anders? Maar dan helemaal compleet met echte prijzen en het contactloos uitreiken hiervan”. Het idee voor de Wadi-Bingo was geboren.

Binnen 5 minuten waren de eerste lijntjes uitgezet naar een aantal medeorganisatoren en potentiële sponsoren. Via de buurtapp werden in de week voorafgaand aan de Bingo al verschillende prijzen beschikbaar gesteld en Jeroen Peters van Specialized Logistics heeft een aantal ruim variërende – prachtige prijzen ter beschikking gesteld. Daarnaast waren er nog een aantal anonieme sponsoren welke prijzen ter beschikking hebben gesteld.

De bewoners kregen begin vorige week een uitnodiging om kosteloos deel te nemen aan de Wadi-Bingo. De verplichte contributie bedroeg namelijk slechts 1 glimlach.

De buurt werd geïnformeerd over de actie en geadviseerd om vooral niet te komen kijken. “ehhh maar hoe krijgen we die prijzen nu boven op de balkons dan?” werd er gevraagd. Deze praktische oplossing werd aangeboden door Wiljo Koerhuis van schildersbedrijf Wilgeer door de hoogwerker in te zetten.

Zaterdag middag ging het kleurrijk verklede gezelschap op pad om alles op te bouwen. In het half uur voorafgaande aan de start, gingen de voordeuren om de beurt open en werden er stoeltjes en tafels door de bewoners neergezet. Voorzien van een eigen drankje waren ze er helemaal klaar voor.

De eerste gouwe-ouwe nummers galmen uit de luidsprekers als de Wadi Bingo wordt afgetrapt. Eerst een uitleg over de praktische uitvoering en de nodige huishoudelijke mededelingen om iedereen op een veilige afstand van elkaar te houden.

Daarnaast werd het gevaar voor de valse bingo nogmaals uitdrukkelijk benoemd. Helaas waren er meerdere valse bingo’s waardoor het hele complex uit volle borst mee moest zingen met diverse smartlappen. Een echte gezellige straf, waardoor het vermoeden ontstond dat sommigen zelfs met opzet een valse bingo aankondigden. Gekleed in een vrolijk piratenpak was Wiljo in de weer met zijn hoogwerker en schepnetsteel om de

prijzen uit reiken aan alle prijswinnaars. Halverwege de Bingo kwam Martin, van zalencentrum het Hof van Giesbeek / Klein Zakopane met een heerlijke schaal bitterballen. Deze werden snel opgedeeld in kleinere bakjes en op veilige afstand verdeeld over de verdiepingen. Toen ieder adres voorzien was van prachtige prijzen, en het Wilhelmus over het plein galmde klonk er een applaus van de balkons. Een teken dat het goed werd ontvangen door de bewoners. Daar doe je het voor en zijn alle inspanningen per direct afbetaald.
De organisatie wil alle bewoners, de buurt en sponsoren hartelijk danken voor alles.
We hopen dat deze periode voor iedereen weer vlot voorbij is.

Blijf binnen en blijf gezond.

Ivm de Corona periode – hopelijk niet tot volgend jaar, maar mocht het wel zo zijn, zijn wij er ook weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *