Giesbeek – Wandelen? Fietsen? Inspectiepaden!

Van Gemeente Zevenaar:

Inspectiepaden in Giesbeek

Het is prachtig fietsen in Giesbeek! Sommige fietsers maken graag gebruik van de zogenaamde inspectiepaden van het Waterschap. De afrastering langs deze paden is onlangs verwijderd, hier krijgen wij vragen over van inwoners. Ook vragen zij waarom er geen verlichting is langs deze paden. Dit lichten wij graag toe. 

Inspectiepaden

De paden waar het om gaat zijn inspectiepaden van het Waterschap die op primaire waterkeringen liggen. De waterkeringen zijn er om het achterland te beveiligen tegen hoog rivierwater. De paden die erop liggen zijn inspectiepaden, deze zijn bedoeld voor onderhoud en inspecties door het Waterschap.  Fietsers en voetgangers mogen van het Waterschap gebruik maken van deze paden. Het Waterschap onderhoudt deze paden, voor inspectiedoeleinden. Dit betekent dat er best een hobbeltje of een scheurtje in de verharding mag zitten, zolang dit maar geen gevaarlijke situaties oplevert. 

Afrastering

Het bestuur van het Waterschap heeft in 2012 besloten om het aantal schapenafrasteringen langs waterkeringen af te bouwen. Dit betekent dat als een afrastering is afgeschreven dat deze verwijderd wordt en er geen nieuwe afrastering voor terugkomt. Dit was in Giesbeek het geval. 

Verlichting

Omdat het inspectiepaden zijn, plaatst het Waterschap hier geen verlichting. De paden mogen in het donker niet worden gebruikt. Dit staat aangegeven met bordjes aan het begin van de inspectiepaden.

Aan dit bord herkent u de inspectiepaden. Hierop staat aangegeven dat deze niet in het donker gebruikt mogen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *