Tips voor thuiswerkers (en andere geïnteresseerden)

Geef toe, ook jij verspilt heel wat uren aan doelloos scrollen op je telefoon. Spelletje of social media. Hoewel kattenfilmpjes ontzettend leuk zijn om te kijken worden we er niet echt veel slimmer van. Daarom geven wij je een paar kijktips op YouTube waar je wel iets van opsteekt, zeker als je thuiswerkt in deze periode.

Erik Scherder, wie kent hem niet. Deze enthousiaste neurowetenschapper legt je in begrijpelijke taal uit hoe onze hersenen werken. In dit filmpje vertelt hij waarom je van thuiszitten stress krijgt. Luister goed en knoop zijn boodschap in je oren.

Erik Scherder: Waarom je van thuiszitten stress krijgt.


Is jouw huis momenteel ook je werkplek? Dan kan dat ervoor zorgen dat de balans in werk en privé vervaagd. In de Ted Talk van Nigel Marsh vertelt hij op een geestige manier en uit eigen ervaring hoe je die balans terug kan vinden. 

Ted Talk: How to make work life balance work


Is jouw agenda volgelopen met skype, MS teams en andere beeldbelafspraken? Geen tijd voor een koffiepauze omdat de volgende collega al inbelt? Misschien moet je het filmpje van Berthold Gunster eens bekijken. Hij zegt het keihard zoals het is zodat het jou aan het denken zet. 

Berthold Gunster: Omgaan met tijdsdruk.

juni 4, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *