Thuiswerktip van de dag: Regen? Naar buiten!

Misschien is dit een herkenbare situatie: je zit lekker warm in je droge thuiskantoor, koekjes binnen handbereik, de geur van koffie hangt in de ruimte en buiten komt de regen met bakken uit de hemel. Je lunchpauze komt eraan en je weet dat een wandeling goed voor je zou zijn maar: welke gek gaat er nou wandelen wanneer het regent? En je nestelt je dus nog eens diep in je bureaustoel.

Of wellicht is de volgende situatie meer op jou van toepassing: ondanks dat er een paar spatjes regen vallen, ga je toch naar buiten tijdens je lunchpauze, voor een wandeling. Je maakt een kort rondje van 10 minuten en je komt verfrist, energiek en vol inspiratie weer terug. De kop koffie die daarna drinkt smaakt je nóg beter!

Eigenlijk is de enige ‘gek’ in deze situatie degene die nog steeds binnen zit! Want wandelen is goed voor je en het is zonde om je door zoiets futiels als regen te laten tegenhouden. (Wist je dat het in Nederland trouwens bijna nooit regent? Check hetregentbijnanooit.nl voor het bewijs.)

Drie redenen om tóch naar buiten te gaan:

1 Bewegen zorgt voor een goed humeur en vermindert stress;
2 Daglicht herstelt je bioritme en laat je beter slapen, zelfs wanneer de zon niet schijnt;
3 Minder zitten zorgt voor een betere gezondheid;
4 Je productiviteit krijgt een boost!
probeer het eens! Neem een paraplu mee of draag een goede regenjas. Tien minuten wandelen is al voldoende. Je zult merken dat je frisser, energieker en geïnspireerd weer aan het werk gaat.

oktober 28, 2020

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *