Revitalisering Dorpskern Giesbeek: de Laatste Loodjes en overig….

Giesbeek is grotendeels op de schop gegaan: nieuwe riolering, betere infiltratie en verdeling van het regenwater, een extra rioleringsgemaal er bij, nieuwe bestrating en meer kleur in het straatbeeld. Kortom, gemeente Zevenaar gaat grondig door Giesbeek.
Voor een Giesbeek dat niet alleen beter bestand is tegen klimaatveranderingen, maar ook weer mooier oogt. We zitten in de laatste fase van het project. Het streven is om de werkzaamheden eind 2020 af te ronden. Hieronder een overzicht van waar nu aan gewerkt wordt.

Laatste werkzaamheden

Aannemer KWS voert op dit moment herstelwerkzaamheden uit. De Ward krijgt nog nieuwe bestrating. Op verschillende plekken wordt het groen nog aangebracht. We vervangen gelijk ook de beplanting die de zomer niet heeft overleefd.
Op het Dorpsplein plaatsen we bankjes en ook hier planten we het groen. Ook het plantsoen voor de begraafplaats wordt aangepakt. Peter Soethof van bureau Buiten Ruimte uit Giesbeek heeft hiervoor een ontwerp gemaakt.
De grond op het gronddepot aan de Rivierweg verdelen we over de aanliggende percelen (egaliseren).

Weekmarkt parkeerplaatsen Dorpsplein afgesloten

De afgelopen periode kwam het voor dat we de weekmarkt op het gazon bij het plein moesten opbouwen omdat er auto’s op de parkeerplaats stonden. Daarom sluiten wij de parkeerplaats op dinsdagen tussen 10.00 tot 18.00 uur. We plaatsen verkeersborden zodat dit duidelijk zichtbaar is.

Éénrichting Theodorus Soethofstraat

De Theodorus Soethofstraat is erg smal waardoor het passeren van voertuigen lastig is. Daarom is deze straat een éénrichtingsweg geworden. De rijrichting is vanaf de Brug. van Rielstraat richting de Gemeint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *