Angerlo: Aanpassingen voor Transport voor Windpark Bijvanck

Langs de Didamsche Wetering tussen Angerlo en Loil bouwt Pure Energie Windpark Bijvanck. Nog deze week (week 44) start Pure Energie met de voorbereidingen voor het transport van de windmolens naar Angerlo. Het gaat om bijzonder transport van vrachtwagens met erg lange aanhangers.

Tijdelijke aanpassingen

Daarom zijn aanpassingen nodig bij de rotondes op de provinciale weg tussen Westervoort en Angerlo. De aannemer haalt het groen tijdelijk weg en legt rijplaten op het midden en naast de rotondes. Ook op de route vanaf Angerlo naar de locatie Bijvanck zijn tijdelijke aanpassingen nodig. Op de kruisingen komen tijdelijk rijplaten. Een paar groenvakken en verkeersborden worden tijdelijk verwijderd.

De verwijderde grond wordt tijdelijk opgeslagen bij de Koestraat. Als het transport klaar is, wordt deze grond weer teruggebracht. De aannemer verwijdert de rijplaten en plaatst de verkeersborden terug. Kortom de aannemer zorgt ervoor dat alles weer teruggebracht wordt in de originele staat

Transport ’s nachts

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor de andere weggebruikers gebeurt het transport ’s nachts. Het eerste transport is in de nacht van 29 op 30 oktober 2020. Daarna zijn er wekelijks een aantal transporten. Pure Energie verwacht dat het laatste transport op 3 december 2020 is.

Digitale nieuwsbrief

Pure Energie stuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief over het project Bijvanck. Wilt u deze ontvangen, dan kunt u zich aanmelden op www.windparkbijvanck.nl/contact. Op www.windparkbijvanck.nl kunt u ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

oktober 28, 2020

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *