Muzieklegende Thijs van Leer treedt op in Lathum

De Nederlandse muzieklegende Thijs van Leer sluit op 10 juni het culturele seizoen van de Vrienden van de Lathumse Kerk af.
Toen Thijs van Leer drie jaar was begon hij met pianospelen, op zijn achtste schreef hij zijn eerste compositie, die later als Moving Waves door Focus zou worden opgenomen en op zijn elfde speelde hij Bach & Mozart in het Concert Gebouw van Amsterdam.
Hij trad op met Ramses Shaffy en richtte daarna het ‘trio Thijs van Leer’ op, dat na de komst van Jan Akkerman omgedoopt werd tot ‘Focus’. Met de single ’Hocus Pocus’ kwam de werelddoorbraak. Engeland, Amerika, Japan, Australië en bijna alle Europese landen heetten Focus welkom. Met Santana, Frank Zappa, de Beach Boys en David Bowie werden zeer succesvolle concerten gegeven. In deze tijd kreeg Thijs de uitnodiging om solo fluit te spelen met een groot klassiek orkest; Met Rogier van Otterloo als arrangeur en orkestleider heeft hij vijf LP’s opgenomen onder de naam  ‘Introspection’. Qua LP-verkoop is dit de hoogste score geweest in Nederland ooit.

Tot zover de historie! Thijs van Leer is nog steeds volop actief. Recentelijk heeft hij met zijn levenspartner Anne-Lies een album gemaakt met Franse chansons en met zijn band Focus trekt hij nog steeds de hele wereld over. Maar op 10 juni hoeft u niet ver te reizen om hem te kunnen zien en horen. Hij treedt dan op in de Lathumse kerk. Hij wordt daarbij vergezeld door organist Wybe Kooijmans. Wybe Kooijmans ontving zijn muzikale opleiding aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hierna volgde hij enige malen de Meestercursus van de beroemde Franse organist Jean Guillou.

Het is al de derde keer dat Thijs van Leer bij de Vrienden van de Lathumse Kerk optreedt. Iedereen wil hem telkens opnieuw zien en horen. Hij heeft ook een speciale band met het Lathumse kerkje. In 2008 is hij hier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het programma zal voor een belangrijk deel bestaan uit nummers van zijn Introspection albums, maar ook Focus klassiekers zullen niet ontbreken.

Wees er snel bij als u een kaartje wilt bemachtigen voor een optreden van deze topmuzikant! 

10 juni 2022 in de Lathumse kerk

Aanvang 20.00 uur. Entree: € 10, – ; de entree is inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze. Een plek reserveren kan via e-mail vvlk.lathum@gmail.com. Betaling van de bestelde kaarten kan via IBAN NL04 ABNA 0464 2640 22 t.n.v. VvLK, onder vermelding van Thijs van Leer.

juni 9, 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.