Link delen

Het mobieltje is een onding dat gewone gesprekken onmogelijk maakt. Dat is niet alleen mijn overtuiging. Linkjes delen doe ik niet, uit principe. Maar ben kennelijk geen principieel mens. Heel soms is er een uitzondering. Daarvoor deze rubriek. Om niet alleen de link te delen, maar vooral ook een mening. Als startpunt voor een goed gesprek. Van mijn dochter deze link, met daarbij mijn antwoord aan haar: https://dvhn.nl/cultuur/Ik-wil-dit-systeem-niet-meer-Column-Joost-Oomen-27888970.html

Ha lief,

Heb hem de afgelopen dagen een paar keer teruggeluisterd. Iedere keer groeit mijn eigen schaamte, niet voor dit land of voor deze regering, maar voor mezelf. Want dit is mijn land en ik draag hier de verantwoordelijkheid. En weet niet wat te doen. Stemmen op een partij met hart, maar die leveren hun hart in voor macht. Kiezen voor mensen steunen die mensen steunen, dat. En hopen dat hun steun oprecht is, want cynisme is ook voor mij geen positieve, maar wel een aangeleerde eigenschap, een die de plek innam van de naïviteit die helaas niet hardnekkig genoeg was om te overleven.

Ouder worden is een tegenstelling met wijzer worden, dus blijf mijn kind.

Kus

september 7, 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *