Project Revitalisering dorpskern Giesbeek: Grondig door en voor Giesbeek

Giesbeek is grotendeels op de schop geweest: nieuwe riolering, betere infiltratie en verdeling van het regenwater, een extra rioleringsgemaal er bij, nieuwe bestrating en meer kleur in het straatbeeld. Voor een Giesbeek dat niet alleen beter bestand is tegen klimaatveranderingen, maar ook weer mooier oogt. Medio juni is het project naar verwachting klaar. Hieronder leest u meer over de laatste fase van het project.

Preventief stilleggen werkzaamheden vanwege het Coronavirus
De werkzaamheden aan het riool hebben tijdelijk stilgelegen vanwege een mogelijk risico dat het Coronavirus zich in de riolering kon bevinden. Dit is een landelijk risico. Het Coronavirus is niet daadwerkelijk aangetroffen in de riolering in Giesbeek.

De aannemer KWS had wat tijd nodig om veiligheidsmaatregelen te kunnen organiseren voor de medewerkers. Nu dat gebeurd is kunnen hun medewerkers weer veilig aan het riool werken en zijn werkzaamheden aan het riool zijn daarom ook weer opgepakt.

Heerlijk wandelen langs de Zwalm

Het wandelpad langs de Zwalm is gerealiseerd. Wij horen dat er goed gebruik van wordt gemaakt. De reacties van de wandelaars en inwoners van Giesbeek zijn erg positief.

Vernieuwd Dorpsplein

In de tijd dat de aannemer niet verder kon met het rioolwerk, zijn we gestart met het Dorpsplein. Zo was het toch voortgang in het project. Het Dorpsplein leggen we in fases aan. Eerst wordt de weg rond de brandweergarage bestraat. In de tweede fase gaan we aan de slag met het parkeren op het plein. In de derde en laatste fase planten we het gazon in en plaatsen we het waterelement. De planning is het dorpsplein dat het Dorpsplein medio juni klaar is.

Markt

Tijdens de werkzaamheden zoeken we steeds een oplossing op of rond het plein voor de weekmarkt, zoals op de parkeerplaatsen van de Pastoor Slingerstraat ter hoogte van de voormalige Rabobank. Zo kunt u ook tijdens de werkzaamheden boodschappen doen op de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *