Eerste uitkeringen omgevingsfonds een feit

Infraroodpanelen in het gemeenschapsgebouw Hart van Loil, maatregelen voor een energieneutraal dorpshuis de Meent in Angerlo, plaatsen van een ooievaarsnest in Angerlo en het ondersteunen van de kinderkleding ruilbeurs Angerlo.

Dit zijn de vier initiatieven die vanuit de eerste aanvraagronde van Omgevingsfonds Windpark Bijvanck een bijdrage mochten ontvangen. Aanvragen hiervoor konden worden ingediend bij de onafhankelijke stichting die het fonds beheert. In totaal mocht het fonds in deze eerste aanvraagronde acht aanvragen ontvangen, waarvan er uiteindelijk vier gehonoreerd zijn.

Omgevingsfonds

Een windpark heeft effect op de omgeving. Daarom wordt een deel van de opbrengsten van de windmolens van Windpark Bijvanck via het omgevingsfonds ter beschikking gesteld aan de omgeving van het windpark. Dit betreft ruwweg de omgeving van Angerlo en van Loil. Zo levert het windpark een tegemoetkoming en ondersteuning aan de leefomgeving rondom het windpark. 

Tweede aanvraagronde geopend

Na de uitkeringen vanuit de eerste ronde is nu de tweede aanvraagronde geopend. De aanvraagtermijn daarvan loopt vanaf heden tot 1 augustus 2024. Een aanvraag indienen kan via het aanvraagformulier op de website: www.windparkbijvanck.nl.

Onafhankelijke stichting beheert het fonds

Om het omgevingsfonds te beheren, is door omwonenden van het windpark de Stichting Omgevingsfonds Windpark Bijvanck opgericht. Zij komen uit de omgeving en doen hun werk onbezoldigd. De stichting beslist aan de hand van verschillende criteria en een jurering welke aanvragen een bedrag krijgen uit het omgevingsfonds. Niet alle aanvragen zullen dus gehonoreerd worden.

Meer informatie hierover vindt u op de pagina van het windfonds op de website: https://www.windfondsbijvanck.nl/

juni 4, 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *